نسخه متنی | ۶۵۰
صفحه چهارم
استقبالهای دوقطبیساز
تیترهای درشت این هفته روزنامههای وابسته به اصلاحطلبان در بزرگنمایی دلواپسی و دلواپسان، استقبال نامتعارف از تذکر رسانهای یک فرمانده و تلاش دولت برای عزل یک فرماندار در راستای دوقطبیسازی دولت با مخالفانش در حالی بر صفحات روزنامهها نقش بست که اصلاحطلبان خود را با دولت در یک قطب تعریف میکنند.
شنبه(۲۷/۲) «آرمان» سه تیتر خود را به «دلواپسی» اختصاص داد و در تیتر اول نوشت: «به جای تقویت مذاکرهکنندگان مکتب دلواپسی راه انداختهاند.»
یکشنبه(۲۸/۲) «اعتماد»؛ «کمیته بحرانسازی علیه دولت تشکیل داده است» را به نقل شکوریراد برجسته کرد و نوشت: «دولت این روزها با سرگرمیهایی که مخالفانش برایش درست میکنند سرگرم است. یک روز دلواپس هستند و روز دیگر ۱۴ وزیر به مجلس فرا میخوانند. از هر فرصتی برای حمله به دولت استفاده میکنند و خیال کوتاه آمدن هم ندارند.»
«آرمان» هم در شماره (۳۰/۲) مخالفتبا دولتها را سازماندهی شده خواند و به نقل از رسول منتجبنیا به «روایت از جلسه خصوصی مخالفان دولت» پرداخت.
این روزنامه در حالی «همایش دلاوران دلواپس در اصفهان» را تیتر کرد که در تیتر دیگری از استعفای فرماندار بروجرد به دلیل لغو سخنرانی سیدحسن خمینی تحت عنوان «قصور، استعفا، خداحافظ» خبر داد و نوشت: «جابهجایی فرمانداران در دستور کار وزارت کشور.»
«شرق» هم «فرماندار بروجرد استعفا داد» را در ادامه رو تیتر «با پذیرش قصور در لغو سخنرانی سیدحسن خمینی» قرار داد و هدف از این عزل را در سرمقاله خود به قلم حمیدرضا جلاییپور اینگونه توضیح داد: «اقدام وزارت کشور در پذیرش استعفای فرماندار به سبب قصور در انجام وظیفهای که منشور دولت تدبیر و امید مر قانون و رأی مردم بر دوش همه کارگزاران دولت قرار داده بهطور حتم روی عملکرد دیگر فرمانداران و استانداران اثر خواهد گذاشت و از همه مهمتر سبب میشود تا مردم بدانند رأی آنها و امیدی که به دولت بستهاند، غیرواقعی نیست.»
«آفتاب یزد» هم در این روز (۳۰/۲) با تیتر کردن «استعفای فرماندار خاطی» آن را نتیجه تلاش دولت توصیف کرد و در ستون یادداشت خود به قلم داریوش قنبری به دیگر اهداف این عزل اشاره کرد و نوشت: «تلاشی که دولت برای کنارهگیری فرماندار بروجرد صورت داد قابل تقدیر است، اما باید توجه داشت که دولت در جاهای دیگری که این اتفاقات و برخوردهای تند صورت میگیرد نیز باید وارد صحنه شود و مواجهه درخوری از خود نشان دهد. دولت باید با مسئولانی که ظرفیتهای حقوقی نظام را نادیده میگیرند، برخورد کند.»
«مردمسالاری» هم به نقل از وزیر کشور تیتر زد: «استعفای فرماندار بروجرد به دلیل قصور در برگزاری سخنرانی سیدحسن خمینی».
«اعتماد» این خبر را در حالی با «تاوان لغو یک سخنرانی» به تیتر اول خود کشاند که تیتر نخست اغلب روزنامههای اصلاحطلب در این روز (۳۰/۲) به تذکر سرلشکر فیروزآبادی به منتقدان رسانهای دولت اختصاص داشت.
«آفتاب یزد»؛ «هشدار به رسانههای خاص» را تیتر اول خود ساخت و در ادامه آن نوشت: «رسانههای وابسته به نیروهای مسلح روششان را اصلاح نکنند، برخورد میکنیم.»
«مردمسالاری»؛ «توصیه به رسانههای مرتبط با نیروهای مسلح» را از قول رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در تیتر اول خود قرار داد.
«شرق» هم «باید شکرگزار وجود روحانی باشیم» را در ادامه رو تیتر «انتقاد سرلشکر فیروزآبادی از تندروها» برجسته کرد.
«آرمان» یک روز بعد «سردار نگران» را روی تصویر بزرگی از سرلشکر فیروزآبادی قرار داد و از قول وی نوشت: «بعضی اخبار، بیارزش و تفرقهانگیز هستند، بعضیها هم شایعه، تهمت و بیمبنا هستند. من خطی و سیاسی عرض نمیکنم، حتی رسانههایی که به نوعی به نیروهای مسلح مرتبطند، خطا میکنند، برابر مشی و منویات رهبری حرکت نمیکنند، باید روششان را اصلاح کنند و الا با آنها برخورد میکنیم.»
این روزنامه تحت عنوان واکاوی اظهارات رئیس ستاد کل نیروهای مسلح به نقد روزنامههای وابسته به اصولگرایان پرداخت و نوشت: «انتظار میرفت با توجه به آنچه به گفته آشنا فرمانی از سوی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح است، رسانههای منتقد و مخالفان دولت به این گفتهها توجه داشته باشند که ظاهراً این توجه آنچنان که انتظار بود، محقق نشد.»
روزنامه «کیهان» در یکی از سرمقالههایش نوشت: دیروز خود را اینگونه آغاز کرده است: «دکتر روحانی، رئیسجمهور محترم مدتی است هر چند از اعتدال سخن میگوید، اما بعضاً از سر اعتدال حرف نمیزند. گاه به منتقدان تندی و پرخاش میکند، گاه ادبیات تهدید را به کار میبندد. بعضاً سخنانی در حوزه نظری پیش میکشد که برآیندی جز حاشیهسازی و چالش در فضای رسانهای داخلی ندارد و اصحاب رسانه و سیاست را با خود درگیر میکند…» روزنامه «جوان» هم در سرمقاله خود به انتقاد از عنوان شدن بازی برد ـ برد در مذاکرات هستهای پرداخت.
این روزنامه همچنین به یادداشت روزنامه «رسالت» تحت عنوان «استبداد پیام» پرداخت که در نقد سخنان رئیسجمهور در جشنواره ملی ارتباطات و فناوری یادآور شده بود که «آقای رئیسجمهور در ایام انتخابات فرمودند من یک سرهنگ نیستم، یک حقوقدان هستم. ما در کشور، قوانین محکم و لازمالاجرایی در باب ماهواره و اینترنت داریم، کمیتهای جهت تعیین مصادیق مجرمانه رایانهای هست که وظایف قانونی به عهده دارد… رئیسجمهور محترم که از برخورد قانونی با دیشهای ماهواره گلایه کرده و آن را تخطئه میکنند، آیا دخالت در کار قوه قضائیه نیست؟ وقتی اجازه نقد توافق هستهای در رسانه ملی داده نمیشود، منتقدان بیسواد، بیشناسنامه، انحصارطلب و مستبد معرفی میشوند و ساخت یک فیلم مستند را به توپ و تشر، محکمه و داغ و درفش میبندند و به نقدهای مشفقانه عنایتی نمیشود، آیا این حکایت از یک ارتباط یکسویه و یکطرفه نمیکند؟»
مروری بر نشست سران سیکا در شانگهای
همگرایی امنیتی ایران، روسیه و چین
نشست «تعامل و اقدامات اعتمادساز در آسیا» موسوم به «سیکا» در شانگهای چین برگزار شد. در این نشست، سران بسیاری از کشورهای آسیایی از جمله دکتر حسن روحانی، رئیسجمهور اسلامی ایران و سران و مقامات ارشد روسیه، هند، افغانستان، تاجیکستان، ترکیه و… حضور داشتند. این نشست در حالی با محوریت همگراییهای سیاست اقتصادی و امنیت برگزار شد که در این باب، چند نکته قابل توجه است.
نخست؛ حضور دکتر حسن روحانی، رئیسجمهور اسلامی ایران و تبیین مواضع ایران در قبال توسعه همکاری کشورهای آسیایی و نیز مقابله با چالشهای جهانی بود. استقبال کشورها از طرحهای ایران در مبارزه با تروریسم و برقراری امنیت از جمله حمایت از سخنان رئیسجمهور درباره حقوق هستهای ایران و لزوم توجه جهانی به درد و رنج ملت فلسطین و مسئله سوریه و مقابله منسجم با تروریسم مهر تأیید دیگری بر جایگاه جهانی ایران بود. مواضع حاضران در نشست نشان داد که همچون گذشته، ادعای غرب مبنی بر انزوای ایران امری واهی است و نه تنها کشورها درکنار آمریکا قرار نگرفتهاند، بلکه همچنان مقاومت ایران در برابر زیادهخواهی غرب و تلاش آن برای صلح و عدالت جهانی را مورد تأیید قرار داده و از آن حمایت میکنند. حضور موفق ایران در این نشست را میتوان ناکامی دیگر غرب در برابر ایران دانست.
دوم؛ نکته مهم دیگر در اجلاس سیکا را نوع نگاه کشورها بر اصل همگرایی آسیایی و دوری از غرب تشکیل میدهد.
آنچه حاضران در اجلاس بر آن تأکید داشتند، لزوم رسیدن به توافق جامع اقتصادی، سیاسی و امنیتی و مقابله با یکجانبهگرایی آمریکا در عرصه جهانی بود. هر چند که کشورهای غربی با برخی فضاسازیها، نظیر بازگشایی پرونده سوریه در شورای امنیت، برجستهسازی تأثیر تحولات اوکراین در معادلات جهانی، انفجارهای مشکوک در سین کیانگ چین با دهها کشته و زخمی، بزرگنمایی تحولات لیبی و… بر آن بودند تا از اهمیت نشست «سیکا» بکاهند، اما حقیقت امر آن است که حاضران در نشست، اصل دوری از غرب را محور سخنرانیها و رایزنیهای خود قرار دادند.
رویکردی که نشان میدهد غرب دیگر محور معادلات جهانی نیست و کشورهای بسیاری به دنبال دوری از اروپا و آمریکا هستند. نشست سیکا نشان داد که ادعای غربیها مبنی بر محور اقتصاد و سیاست جهان بودنشان، تصوری فروپاشیده است و نگاه جهانی به سمت شرق و اتحادیههای شرقی پیش میرود.
سوم آنکه؛ تعاملات ایران، روسیه و چین در این نشست از نکات برجسته این نشست بود. «شیجینپینگ» رئیسجمهور چین در مراسم افتتاحیه نشست تأکید میکند که ایجاد توافق امنیتی میان ایران، روسیه و چین برای مقابله با چالشهای امنیت، امری ضروری است. پوتین رئیسجمهور روسیه نیز در دیدار با دکتر روحانی به همگرایی دو کشور در حوزههای مختلف از جمله در چارچوب امنیتی تأکید میکند. بسیاری از ناظران سیاسی تأکید دارند که این رویکردها برگرفته از ایفای نقش موثر ایران در تحولات منطقه و نیز قدرت و توان دفاعی ایران است که میتواند چالشهای بسیاری برای غرب ایجاد کند.
نکته قابل توجه آنکه، تروریسم و اقدامات غرب برای توسعه نفوذ در شرق موجب شده تا فضای ناامنی در حوزه شرق افزایش چشمگیری داشته باشد. منطقه غرب آسیا (خاورمیانه) با چالشی به نام گروههای تروریستی مواجه است که برای رسیدن به منافع خود و اربابان غربیشان، از هیچ جنایتی فروگذار نیستند. امری که نمود آن را در جنایات این گروهها در عراق، سوریه، لبنان، افغانستان و… میتوان مشاهده کرد. در حوزه آسیا مرکزی و قفقاز نیز کشورهای غربی با محوریت بحرانسازی در اوکراین برآنند تا اهداف توسعهطلبانه خود را اجرایی سازند. رویکردی که نتیجه آن تشدید چالشهای امنیتی در منطقه است. در شرق آسیا نیز غرب با محوریت آمریکا برآنند تا با ایجاد رقابت تسلیحاتی و اختلافافکنی میان کشورها، طرح حضور نظامی گسترده در منطقه را محقق کنند.
در این فرایند یک اصل مهم مشاهده میشود و آن اینکه، کشورهای غربی به صورت مستقیم و یا با کمک گروههای تروریستی برآنند تا سه قدرت اصلی یعنی؛ جمهوری اسلامی ایران، روسیه و چین را هدف قرار دهند. کشورهایی که به اذعان جهانیان میتوانند نقشی اساسی در نظم جهانی ایفا کنند، چنانکه همکاری این سه کشور در عرصه سوریه، تمام معادلات غرب را به هم زد و نظم جدیدی با محوریت ایران، روسیه و چین را محقق ساخت.
با توجه به این شرایط میتوان گفت که ایران، چین و روسیه با دشمنی واحد به نام سلطهگری و طراحیهای ضد امنیتی غرب به سرکردگی آمریکا مواجه هستند. راهبرد مقابله با این تحرکات را نیز میتوان در یک جمله خلاصه کرد و آن، همگرایی امنیتی میان سه کشور است. همگرایی که بخشی از آن را همکاری در عرصه مبارزه با تروریسم به عنوان پیادهنظام غرب و بخشی از آن را نیز رویارویی با تحرکات مستقیم غرب تشکیل میدهد. این پیمان و همگرایی دفاعی میتواند شامل رویکردهای نظامی، امنیتی، اطلاعاتی، اقتصادی، سیاسی و… باشد که در مجموع، تأمینکننده امنیت سه کشور خواهد بود؛ اصلی که در اجلاس سیکا مورد تأکید قرار گرفت و طرفین میتوانند بر اساس منافع مشترک گامهای عملی برای تحقق آن بردارند.
غوغاسالاری پس از وین ۴
دور جدید مذاکرات میان جمهوری اسلامی ایران و گروه ۱+۵ موسوم به وین ۴ برگزار شد که به دلیل عدم صداقت غرب، مذاکرات به اواخر خرداد موکول شد.
آنچه پس از مذاکرات مشهود است، بازی رسانهای غرب است که به عنوان پیشقراولان دولتمردان غرب به فضاسازی در باب مذاکرات و به گمان آنها، ریشهیابی به نتیجه نرسیدن مذاکرات و پیامدهای آن پرداختهاند. رسانههایی چون واشنگتنپست، رویترز و… که نقششان به عنوان ابزار غرب برای تحریک و جهتدهی به افکار عمومی بر کسی پوشیده نیست، در پردازشهای رسانهای خود ریشه عدم به نتیجه رسیدن مذاکرات را چند صدایی در ایران و به گمان آنها، عدم جدی بودن ایران در روند مذاکرات عنوان کردهاند.در بازی رسانهای غرب تلاش شده تا فضای داخلی کشور را به موافق و مخالف مذاکرات تقسیم و چنان ادعا کنند که ناکامی تیم هستهای در مذاکرات وین برابر با تقویت موقعیت مخالفان مذاکرات خواهد بود.
این بازی رسانهای در حالی صورت میگیرد که در باب ریشه ناکامی مذاکرات چند نکته قابل توجه است. نخست آنکه؛ تیم هستهای نه به دلیل فشارهای منتقدان مذاکره، بلکه صرفاً در چارچوب حفظ حقوق ملت ایران با طرحها و خواستههای غرب مخالفت کردهاند، چراکه چنانکه حتی مقامات گروه ۱+۵ از جمله مایکل مان، سخنگوی اشتون عنوان کرده، مطالبه غرب در مذاکرات، حذف دستاوردهای هستهای نظیر آب سنگین اراک، مرکز هستهای فوردو، حق غنیسازی، حق پژوهشهای علمی و تحقیقاتی، حذف توان دفاعی و موشکی ایران و… بوده است. تیم هستهای بر اساس تعهد خود به ملت ایران در برابر این زیادهخواهیها ایستادگی کرده، لذا ادعای محافل رسانهای غرب مبنی بر تأثیر فشارهای داخلی و نیز چند صدایی در ایران بر به نتیجه نرسیدن مذاکرات، ادعایی واهی و فریبکارانه است که برای اهمیتزدایی از مقاومت ملت ایران و تیم هستهای در حفظ حقوق هستهای صورت گرفته است.
در باب پیامدهای عدم توافق نیز دولتمردان و ملت ایران تأکید دارند که به نتیجه نرسیدن مذاکرات پایان راه نیست و عدم توافق تأثیری بر اراده ملت ایران در ادامه راه دستیابی به حقوق صلحآمیز هستهای ندارد. در همین حال ایران در کنار رویکرد تعاملی با جهان بر اصل اقتصاد مقاومتی با تکیه بر مولفهها و داشتههای داخلی تأکید دارد، لذا عدم توافق نمیتواند نقش چندانی بر اقتصاد کشور داشته باشد، چنانکه غرب از ابتدای انقلاب اسلامی، تاکنون ملت ایران را تحت تحریم و حتی هشت سال جنگ تحمیلی قرار داده که با ایستادگی ملت ایران همواره ناکام مانده است. نکته مهم آنکه، خود رسانههای غربی بارها اعتراف کردهاند که اروپا به دلیل بحران اقتصادی و چالشهای متعدد در حوزه انرژی، نیازمند تعامل با ایران است. سفرهای مکرر مقامات اروپایی به ایران و نیز گزارشهای متعدد رسانههای اروپایی مبنی بر لحظهشماری شرکتهای اروپایی برای ورود به بازار ایران خود گواه این امر است. نکته قابل توجه آنکه جهانیان اذعان دارند ایران دست برتر منطقه را دارد و غرب برای رفع چالشهای خود در منطقه، گزینهای جز رویکرد به ایران ندارد که نمود آن را در سوریه میتوان مشاهده کرد.
نکته مهم در رفتار غرب آنکه؛ آنها برآنند تا فضای یأس و ناامیدی را در باب به نتیجه نرسیدن مذاکرات ایجاد کرده و به گمان خود نگاه مردم به دولت یازدهم را که همواره از توافق با جهان سخن میگفت تخریب کنند. آنها برآنند تا مانع از آن شوند که اقتصاد کشور در مسیر حرکت قرار گیرد و با نام طولانی بودن مذاکرات و البته مشخص نبودن نتایج آن، مانع از فعال شدن بازار اقتصادی کشور شوند. آنها با این حربهها به دنبال مقابله با حماسه اقتصادی ملت ایران هستند.
با توجه به این وضعیت میتوان گفت که بازی غرب تا پیش از دور بعدی مذاکرات ایجاد فضای یأس و سرخوردگی در میان ملت ایران با هدف وادار شدن ایران به امتیازدهی است، در حالی که مقامات غربی بیشتر سکوت کرده و مأموریت این فرافکنی را به رسانهها واگذار کردهاند.
توازن قدرت ایران با ۱+۵
«محمد قنادی» با اشاره به بهرهبرداری از سامانه ملی پرتودهی بناب گفت: در سالهای اخیر طرحهای بزرگی در این سازمان اجرا شدهاند که ایران را به جایگاه مقتدری رسانده و قرار گرفتن کشورهای قدرتمند دنیا در یک طرف میز مذاکره و ایران بهتنهایی در طرف دیگر، نشاندهنده توازن قدرت ایران با ۱+۵ است و این عزت و جایگاه بهدست آمده، در سایه مجاهدت و تلاش جوانان این مرز و بوم است. گفتنی است سامانه ملی پرتودهی بناب دومین سامانه کشور بعد از تهران است که با حمایت مالی معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری احداث شده و علاوه بر بومیسازی طراحی و ساخت و انتقال تکنولوژی، کلیه تجهیزات مورد نیاز آن نیز در داخل کشور تولید شده است. در صورت ورود بخش خصوصی برای ساخت و بهرهبرداری این سامانه که از آن برای استریلیزاسیون محصولات کشاورزی منطقه با تابش پرتوهای گاما جهت جلوگیری از فساد در کوتاهمدت و نیز استریلیزاسیون مواد و تجهیزات پزشکی استفاده خواهد شد، در مناطق مختلف کشور از آنها حمایت مالی صورت گیرد.
حمایت جلیلی از تیم مذاکرهکننده هستهای
سعید جلیلی درجمع دانشجویان دانشگاه شیراز در پاسخ به پرسشهای دانشجویی درباره مذاکرات هستهای گفت: اهل پیشگویی نیستم، درمذاکرات باید روندی را دنبال کنیم که از شاخصهایی برخوردار است و دو شاخصهای که رهبر معظم انقلاب تبیین فرمودند، عدم عقبنشینی از حقوق ملت و ایستادگی در برابر زیادهخواهی دشمن است. جلیلی بیان کرد: بحث هستهای فراتر از این است که در مباحث تنگ سیاسی، جناحی و سلیقهای قرار بگیرد، موضوعی ملی است و تحولات آن باید با نگاه صحیح دنبال شود. وی گفت: باید اجازه داد گروه مذاکرهکننده هستهای در چارچوب اصل نرمش قهرمانانه، برنامههای خویش را به پیش ببرند و همه در مسیر گرفتن حق ملت به آنها کمک کنند.
غنیسازی محدود مهمترین مسئله برای توافق هستهای با ایران!
«داریل کیمبال» مدیر انجمن کنترل تسلیحات آمریکا، رفع اختلافات بین ایران و کشورهای گروه ۱+۵ بر سر برنامه غنیسازی محدودتر را از جمله مهمترین عواملی دانست که میتواند به توافق دو طرف در مذاکرات هستهای منجر شود. وی در مصاحبهای با پایگاه خبری المانیتور در همین باره گفت: «مهمترین مسئله این است که آیا دو طرف میتوانند بر سر یک برنامه غنیسازی بسیار محدودتر در کوتاهمدت توافق کنند یا خیر.»
رژیم صهیونیستی علیه مذاکرات هستهای ساخت فیلم
به گزارش تدبیر، رژیم صهیونیستی، انیمیشنی درباره برنامه هستهای ایران ساخته که در آن، مذاکرات هستهای ایران و گروه ۱+۵ را نمایش داده و آن را بینتیجه نشان داده است. رسانههای اسرائیلی از روز سهشنبه بهطور گسترده به انتشار مطالبی درباره این انیمیشن پرداختهاند که در آن ادعای این رژیم درباره برنامه هستهای ایران تکرار شده و اعضای گروه ۱+۵ به سخره گرفته شدهاند.
تبرئه تبعه سیرالئونی از اتهام فروش اورانیوم به ایران
تبعه سیرالئونی که به تلاش برای فروش اورانیوم به ایران متهم شده بود، تبرئه شد. به گزارش رویترز، دادگاه فدرالی در فلوریدای آمریکا، «پاتریک کامپبل» را از هرگونه اتهام مبنی بر تلاش برای صادرات هرگونه وسیلهای به ایران و تأمین محصولاتی دیگر به کشورهای خاورمیانه تبرئه کرد. او سال گذشته پس از بازداشتش گفته بود که با یک شرکت در زمینههای استخراج معدن، فروش اورانیوم، طلا و الماس همکاری میکرده و نمونههایی از اورانیوم خام را در کفشهای خود جاسازی کرده و به آمریکا آورده بود.
حقیقت تلخ صنعت خودرو
طبق مصوبه شورای سیاستگذاری خودرو، خودروسازان باید ۲۰ درصد محصولات خود را به روش فروش فوری به خریداران عرضه کنند. بر اساس گزارش وزارت صنعت، شمارگان تولید خودرو در فروردینماه امسال نسبت بهمدت مشابه سال گذشته حدود ۷۵ درصد رشد داشته است، اما در وضعیت کنونی بازار خودرو، تناسب عرضه و تقاضا به هم خورده و تقاضای بالا برای خرید خودروی داخلی در مقابل نبود عرضه و یا عرضه ناچیز قرار گرفته است. همواره یکی از روشهای خودروسازان داخلی برای افزایش قیمت محصولاتشان در بازار و همچنین گرفتن برخی امتیازات نظیر دریافت تسهیلات از دولت، دریافت ارز مبادلهای و… روش کاهش عرضه و یا عرضه قطرهچکانی محصولات در بازار است، تجربه نشان میدهد هر بار خودروسازان از این روش استفاده کردهاند، به مقاصد و اهداف خود دست یافتهاند.
بهتازگی نیز پس از افزایش تب درخواست بازار خودرو و کاهش چشمگیر عرضه آن در بازار، محمدرضا نعمتزاده، وزیر صنعت در کارگروه حمایت از تولید، از تأمین ارز دولتی (که قرار است بر اساس بودجه امسال روی قیمت ۲ هزار و ۶۵۰ تومان تثبیت شود) برای صنعت خودرو اعم از خودروهای سبک و سنگین خبر داد.
اما نتیجه این حمایت برای مصرفکنندگان هیچ توفیقی نداشت و درست پس از انتشار خبر تخصیص ارز مبادلهای به خودروسازان، مسئولان این صنعت اعلام کردند این شرایط جدید تأثیری در کاهش خودرو ندارد. در صورتیکه خودروسازان تا پیش از این، از بازار آزاد ارز میگرفتند و قیمت این ارز بالای ۳ هزار تومان بوده و هزینه تهیه مواد اولیه قطعهسازان و دیگر لوازم وارداتی بسیار بیشتر از حالا بوده است.
در این شرایط، شورای رقابت برای تعیین قیمت خودرو و تصویب فرمول قیمتگذاری آن پای به عرصه نهاد. «رضا شیوا» رئیس شورای رقابت پس از جلسه اخیر این شورا اعلام کرد که فرمول قیمتگذاری خودرو نهایی شده اما با توجه به گفتههای سخنگوی دولت مبنی بر موافقت نکردن دولت با تغییر نرخ خودرو، شورا تصمیم گرفت که فرمول جدید را پس از کسب اطمینان از دولت اعلام کند، چراکه ممکن است دولت برنامه خاصی برای صنعت خودرو داشته باشد؛ بنابراین منتظر کسب اطلاعات بیشتر از این تدبیر دولت هستیم.
پیش از این «بیوک علیمرادلو» مشاور خودروی وزیر صنعت و عضو شورای سیاستگذاری خودرو در اوایل اردیبهشت در گفتوگویی اعلام کرده بود: تثبیت قیمت خودرو رویکرد وزارت صنعت برای تنظیم بازار این محصول است و با اطمینان اعلام میکنم که حداقل در شش ماه نخست امسال هیچ افزایش قیمتی را در خودروهای داخلی شاهد نخواهیم بود(!) همچنین ضوابط قیمتگذاری خودرو همانند گذشته توسط شورای رقابت تعیین و ابلاغ خواهد شد و تغییری در این زمینه صورت نگرفته است.
قبول این حقیقت که صنعت خودروی کشور راهی کاملاًً در خلاف جهت اهداف سند چشمانداز بیست ساله در پیش گرفته است برای بسیاری از مسئولان مرتبط با این صنعت و ذینفعان آن بسیار تلخ و سخت است.
بسیاری از کارشناسان و مرتبطان صنعت خودرو معتقدند که دولت بایستی از طریق کاهش تعرفه گمرکی برای خودروهای خارجی و فراهم کردن زمینه برای ورود سرمایهگذاران خارجی، بازار پر سود خودرو را برای خودروسازان، رقابتی کند تا از این طریق، انحصار چندجانبه تولید و فروش خودرو از بین برود و مصرفکنندگان نهایی این محصولات بتوانند حق انتخاب بیشتری را همراه با کیفیت مناسبتر داشته باشند.
مخالفت دوسوم جامعه صهیونیستی با تشکیل دولت فلسطین
۷۳ درصد صهیونیستها با تشکیل دولت مستقل فلسطینی در مرزهای ۱۹۶۷ مخالفند. به گزارش پایگاه خبری عکا آنلاین این نظرسنجی که توسط مرکز «جیوکروتکرافیا» دانشگاه «آرئیل» واقع در شمال کرانه باختری صورت گرفت، نشان داد ۷۰ درصد جامعه صهیونیست معتقدند اختلافات و درگیریهای بین اسرائیل و فلسطینیها تمام نخواهد شد. این نظرسنجی نشان داد ۳/۵۶ درصد صهیونیستها در تلاشهای دو طرف برای رسیدن به راهحل دائم شک دارند و ۷/۸۴ درصد هم معتقدند که اهداف و دیدگاههای دوطرف در مذاکرات سازش باهم متفاوت بوده است.
سرایت بحران مالی به نیروی هوایی صهیونیستها
به گزارش خبرگزاری قدس به نقل از یدیعوت آحارونوت یک منبع نظامی گفت: آموزش خلبانان ذخیره اسرائیل که قرار بود در ماه ژوئن برگزار شود پس از اینکه وزارت دارایی درخواست وزارت جنگ برای دریافت بودجه مورد نیاز را رد کرد، لغو شد. موشه یعلون، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی برای گرفتن ۳۰۰ میلیون دلار بودجه مورد نیاز آموزش نیروهای ذخیره خواستار برگزاری جلسه اضطراری کابینه شده است. اوایل این هفته بنیگانتز رئیس ستاد ارتش نیروهای نظامی رژیم صهیونیستی هم گفت: آموزش نظامیان ذخیره نیروی زمینی که قرار بود تا پایان سال برگزار شود بهدلیل کمبود بودجه لغو شده است.
رأی دانشجویان سیاهپوست انگلیس به تحریم رژیم صهیونیستی
به گزارش سایت عاروتص شوا، اکثر دانشجویان انگلیسی در کنفرانسی که گفته میشود به نمایندگی از یک میلیون دانشجو برگزار شد، به جنبش جهانی تحریم رژیم صهیونیستی (BDS) رأی دادند و موجودیت رژیم صهیونیستی را محکوم کردند و زیر سوال بردند. همچنین تعداد زیادی از دانشگاههای آمریکا، انگلیس، بلژیک، آفریقای جنوبی و نروژ تاکنون چندین بار خواستار تحریم آکادمیک و لغو همکاری با موسسات رژیم صهیونیستی شدهاند.
صهیونیستها به دنبال جایگاه در اتحادیه آفریقا
به گزارش میدلایست مانیتور، آویگدور لیبرمن، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی از حکومت این رژیم درخواست کرده است تا برای پیدا کردن حداقل یک جایگاه در اتحادیه آفریقا تمام تلاش خود را در تمامی سطوح انجام دهد. لیبرمن در ادامه گفت که با تمام تلاشها، رژیم صهیونیستی تنها ۱۰ سفارتخانه در آفریقا دارد، در حالی که در طول دهه ۷۰ میلادی ۲۷ سفارتخانه در قاره آفریقا وجود داشته است.
بودجه دو میلیاردی سازمانهای اطلاعاتی رژیم صهیونیستی
وزارت دارایی رژیم صهیونیستی اعلام کرد که بودجه دستگاههای اطلاعاتی رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۱۳ به میزان ۱۰ درصد افزایش یافته و به یک میلیارد و ۹۰۰ هزار دلار (۶۳/۶ میلیارد شیکل) رسیده بود. به گزارش روزنامه عبری زبان هاآرتص، بودجه سال جاری این دستگاهها نیز ۴۸/۶ میلیارد شیکل؛ یعنی تقریباً مشابه سال ۲۰۱۳ است.
نصب ۵۰۰ دستگاه دوربین در شهر مقدس قدس نصب میکند
دفتر نخستوزیری رژیم صهیونیستی و وزارت جنگ این رژیم تصمیم به نصب ۵۰۰ دستگاه دوربین در محلههای مختلف قدس اشغالی گرفتند تا تمامی نقاط این شهر را زیر نظر داشته باشند. به گزارش رادیو عبری، هدف از این طرح که ۱۰۰ میلیون شیکل برای رژیم صهیونیستی هزینه خواهد داشت، کنترل ۲۴ ساعته محلههای عربنشین قدس اشغالی و اطلاع از اعتراضات احتمالی علیه دولت عبری است. این در حالی است که این اقدام نقض حریم خصوصی افراد بهشمار میرود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
آیا می خواهید به گفتگو بپیوندید؟احساس رایگان برای کمک!